وزیر ارتباطات تاکید کرد که استفاده از VPN و فیلترشکن برابر مقررات ممنوع، تخلف و جرم است به طوریکه در قانون جرایم رایانهای به صراحت این موضوع عنوان شده است و راههای مبارزه با آن نیز با توجه به توان فنی موجود در کشور وجود دارد. رضا تقیپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: هر کشوری برای استفاده از اینترنت مقررات خاص خود را دارد و در کشور ما نیز مقرراتی وجود دارد.
برای مشاهده ادامه خبر به ادامه مطلب مراجعه کنید
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: مقررات را نهادهای مختلف مثل مجلس محترم و بخشهای قانونگذاری تنظیم و ابلاغ میکنند و در اجرا هم دستگاههای مختلف باید همکاری کنند و اینکه VPN در کشور قطع شد به این خاطر بود که این کار یک تخلف قانونی است و طبیعتا از نظر فنی هم ما هر موقع که لازم باشد با هماهنگی مبادی قانونی میتوانیم این اقدام را انجام دهیم.
تقیپور تاکید کرد: بحث استفاده از فیلترشکن هم یک اقدام غیرقانونی است و اینکه حالا فیلترشکنهای جدید بهوجود بیاید طبیعی است که راههای مبارزه با آن به سرعت و با توجه به توان فنی که در کشور وجود دارد، ایجاد میشود زیرا ما وظیفه قانونی داریم که وقتی مسئلهای به ما ابلاغ شد از نظر فنی باید وظیفه خود را انجام دهیم.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که بخشی از مبادلات اطلاعات در سیستم بانکی هم از طریق VPN انجام میشود و آیا برای این موضوع تمهیداتی اندیشیدهاید، گفت: بله پروتکلهای آنها جدا شده و اکنون هیچ خدشهای برای تبادلات بانکی به وجود نیامده و به دستگاههای اجرایی نیز اعلام کردیم و این آمادگی در زیرساخت ما وجود دارد که پروتکلها را منتقل کند.
افزایش اثربخشی فیلترینگ
موضوع فیلترینگ در روز گذشته محدود به اظهارات جدید وزیر ارتباطات نبود و در این رابطه کارشناس و عضو کمیته اجرایی فتا با بیان اینکه میتوان مانند کشورهایی که دامنه فیلتر را محدود و اثربخشی آن را بالا بردهاند، حرکت کنیم، گفت: باید ببینیم که چگونه در کشورهای دیگر فیلترینگ با نظاممندی قوی ارایه میشود و محدود کردن آن برای کودکان از طریق خانواده صورت میگیرد.
محمدمهدی کارگر اظهار کرد: امسال نیز پلیس فتا توانسته با رویکرد اجتماعی وارد شود و هدف از حضور در نمایشگاه رسانههای دیجیتال برقراری ارتباط مستقیم و بیواسطه با مردم بود. ما نیز معتقدیم برخی مواقع نیاز است که بهعنوان پلیس به مردم مشاوره و آموزش دهیم. همچنین سعی کردیم مسائل و مشکلات مردم در فضای مجازی را تا حدی حل کنیم و به رفع آنها بپردازیم.
پلیس آموزش میدهد
کارگر با اشاره به سوابق پیشین پلیس فتا بیان کرد: احساس کردیم باید به بیان برخی موضوعات و مسائل به آسیبها، تهدیدها و جرایم برای مردم بپردازیم. برنامهریزیهایی هم که امسال انجام دادیم از جمله آموزش از سوی اساتید پلیس است که بیشتر نگاهشان به محتوا و آموزش در این مسیر بوده است.
این کارشناس گفت: در غرفه فتا در نمایشگاه رسانههای دیجیتال توانستیم با تدوین کلاسهای آموزشی از طرفی دیگر به مردم نیز مشاوره دهیم و همچنین سعی کردیم با برنامههای آموزشی و مشاوره کارشناسان، مردم دست پر از نمایشگاه بیرون بروند.
کارگر با اشاره به فعالیتهای جانبی پلیس فتا گفت: همچنین انیمیشنهای آموزشی در این غرفه رونمایی و همراه با مکتوبات آنها به متقاضیان ارائه شد. این محصولات سبب معرفی بیشتر پلیس فتا به خانوادهها و پیگیری بیشتر آنها درباره جرایم رایانهای فرزندانشان میشود. وی کنترل والدین در بحث جرایم رایانهای را مهم دانست و گفت: امسال پلیس فتا آموزشهایی را که برای خانوادهها انجام و موضوع فرهنگ کنترل والدین که پیشتر به آن توجه نشده بود را ارائه میدهد.
این کارشناس مهمترین بحث کنترل والدین از اینترنت را نظارت از طریق نرمافزار، جانمایی کامپیوتر در خانه و مشارکت والدین و استفاده از اینترنت و کامپیوتر دانست.
وی در ادامه گفت: هدف ما از کلاسهای آموزشی این است که این کنترل و اتفاقات از اینجا شروع شود و سازمانهای متولی و فرهنگساز نیز همانند آموزشوپرورش، وزارت ارشاد و خود خانوادهها در این موضوع دخالت کنند.
کارگر با اشاره به وجود فاصله نسلی میان والدین و فرزندان تصریح کرد: این فاصله باعث شده که والدین راجع به کاربری اینترنت و کامپیوتر اطلاعات کمتری داشته باشند و متاسفانه در سالهای اخیر مسیری ایجاد شده که فرزندان در فضایی رها میشوند که شاید خودشان قدرت تشخیص و استفاده از برخی سایتها و نرمافزارها را ندارند و ما باید این مسایل را مطرح کنیم و به آنها بپردازیم.
منبع:ایتنا