IP-Media یک رسانه تعاملی است که از یک دستگاه گیرنده ستآپ باکس و ملحقاتی چون کیبورد و ماوس تشکیل شده است و خدمات وسیع و متنوعی را ارائه میدهد.
علیاصغر صدیقی - مدیر تامین، تولید و بستهبندی محتوای شبکه سروش صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران - درباره ماموریت کاری معاونت رسانههای مجازی اظهار کرد: طبق سند افق رسانه در راستای مأموریت سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و همسو با چشمانداز این سازمان در افق 10 سال آینده،
برای مشاهده ادامه خبر به ادامه مطلب مراجعه کنید
معاونت رسانههای مجازی با چندین هدف تشکیل شده که از جمله آنها میتوان به ایجاد آرایش رسانهیی جامع، نافذ و موثر در محیط مجازی، ارائه سرویس و خدمات بر بستر اینترنت و اینترانت، تولید و عرضه محتوای الکترونیکی و ارائه اینترنت پاک اشاره کرد.
وی عنوان کرد: IP-Media، پورتالها، شبکههای اجتماعی، وب کستینگ Webcasting و MobaileTv جزو وظایف معاونت رسانههای مجازی است که در این میان تاسیس رسانه تعاملی (IP-Media) هم گام با دانش و فنآوری روز دنیا با استفاده از بسترهای مخابراتی مبتنی بر IP و بهعنوان تنها نمونه در جهان تحت عنوان مجموعه شبکههای سروش از جمله دستاوردهای مهم و چشمگیر این معاونت و افتخارات رسانه ملی محسوب میشود.
صدیقی گفت: به عنوان مثال کلیه کانالهای تلویزیونی و رادیویی صدا و سیما به همراه امکان فوق العادهی Time Shifting یا (ماشین زمان) با قابلیت برگرداندن زمان برنامههای در حال پخش تا 12 ساعت به عقب یکی از امکانات این دستگاه است و با این سامانه دیگر محدودیت زمان معنایی ندارد و کاربران نمیتوانند نگران از دست دادن برنامههای مورد علاقهشان باشند.
او ادامه داد: علاوه بر امکان ماشین زمان برای نخستین بار آرشیوی جامع از کلیه برنامههای پخش شده شبکههای سیما تا یک ماه گذشته با قابلیت دریافت و ذخیره برنامهها در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگیهای این دستگاه دسترسی مخاطبان برای نخستین بار به کانالهای تخصصی و اختصاصی شبکه سروش است که امکانی ویژه به شمار میرود و کانالهایی نظیر زندگی، کودک و نوجوان، شادی و بازپخش ماهوارهها که هر کدام به صورت تخصصی به موضوعی خاص خواهند پرداخت، از جمله امکانات این دستگاه است که در این کانالها که تعداد آنها به 400 خواهد رسید، کلیه نیازهای مخاطبان، با هر سن و جنس و سلیقه در نظر گرفته خواهد شد.
مدیر تامین، تولید و بستهبندی محتوای شبکه سروش ادامه داد: امکان ویژه دیگر انتخاب برنامهها و صدای درخواستی شامل آرشیوی بزرگ و متنوع از برترین فیلمها، سریالها، موسیقی و صداهای درخواستی مخاطبان است؛ درواقع منتخبی از برترین آثار ایران و جهان بهصورت طبقهبندی شده بر اساس ژانر و موضوع همراه با امکان جنبی ارائه اطلاعات کامل درباره آثار و هنرمندان وجود دارد.
او ادامه داد: برای نخستین بار دایرهالمعارفی جامع از اطلاعات مربوط به کلیه هنرمندان سینما و تلویزیون و آثار آنان با قابلیت ارائه و تکمیل اطلاعات از سوی مخاطب ارائه شده است که این موضوع نیز در نوع خود بیسابقه بوده است.
صدیقی درباره امکانات بازی و سرگرمی و قالب آنها در این سیستم گفت: بازیها و سرگرمیهای متنوع آموزشی به صورت فردی یا گروهی یکی دیگر از امکانات بیشمار آیپیمدیاست و در این بخش با توجه به سیل عظیم تهاجم فرهنگی، مجموعهای از برترین بازیهای رایانهیی دنیا، منطبق با الگوهای ایرانی - اسلامی و محتوای آموزشی جمعآوری شده است که امکان بازی به صورت فردی گروهی و تحت نظارت مستقیم والدین را میدهد.
وی درباره نحوه دسترسی به اینترنت پرسرعت در این سامانه اذعان کرد: تامین نیاز اصلی و مبرم خانوادهها در دنیای فنآوری اطلاعات و ارتباطات یکی از مواردی بود که در طراحی آیپیمدیا به آن فکر شد و بر همین اساس امکان خدمات عمومی مجموعهای کامل شامل خدماتی نظیر خدمات بانکی و پرداخت قبوض، اطلاعات شهری، هواشناسی، احکام اسلامی، اطلاعات علمی، فرهنگی، هنری، چک کردن ایمیل و بسیاری از نیازمندیهای دیگر در این دستگاه پیشبینی شده است.
صدیقی تأکید کرد: تمام امکاناتی که در این دستگاه تعبیه شده، منحصربه فرد است مثلا نمایش IPG (راهنمای الکترونیک برنامهها) تعاملی پویا و روز افزون با مخاطب شامل لیست عناوین و اطلاعات کامل در مورد آنها که در بخش کانالهای زمانبندی شبکه سروش و شبکههای صدا وسیما قابل دسترسی است.
او گفت: با استفاده از IPG میتوان به لیست برنامهها، زمان پخش آنها، وضعیت فعلی پخش و اطلاعاتی در مورد برنامهها دسترسی داشت و از دیگر امکانات ویژه این دستگاه ارائه متادیتا یا فرادادهی بیرونی و درونی است که فراداده بیرونی شامل مواردی چون موضوع، عنوان، گروه سنی، ژانر، خلاصه، عوامل تولید و سایر اطلاعات لازم در کنار نمایش فیلم میشود.
او ادامه داد: فراداده درونی دایرةالمعارفی جامع از اطلاعات محتوای برنامههای در حال پخش را شامل میشود که مخاطب هنگام تماشای فیلم دلخواه در هر لحظه میتواند درباره اجزاء، اشیاء، افراد و سایر موارد دیداری و شنیداری موجود در صحنه، اطلاعات مفیدی به صورت مالتیمدیا شامل عکس، متن و صدا کسب کند.
صدیقی اضافه کرد: همچنین امکان جستوجوی داخل تصویر و صدا و یافتن فیلم یا صدا با موضوع مورد جستوجو وجود دارد و آموزش از طریق متادیتا با ارائه اطلاعات تکمیلی درباره بحث مورد آموزش در برنامههای آموزشی از دیگر امکانات این دستگاه است.
وی تصریح کرد: درباره متادیتا میتوان گفت به عنوان مثال در حین تدریس استاد، اطلاعات تکمیلی درباره موضوع بحث در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت، همچنین با ایجاد شبکهای اجتماعی امکان تعامل با استاد و اضافه کردن اطلاعات توسط مخاطب امکانپذیر است و آموزش و سنجش همزمان با استفاده از فنآوری دو سویه و تعاملی شبکه سروش از مواردی است که میتوان گفت برای نخستین بار در کشورمان قرار است مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
او در پایان درباره زمان فراگیر شدن این سامانه اذعان کرد: به احتمال زیاد این شبکه و ملحقات آن در دهه فجر در اختیار تمامی علاقهمندان قرار خواهد گرفت.