یکی از مهمترین و کلیدیترین بخشها در هر شهری، بخشی است که میتواند میان مردم و سازمانهای مورد نیاز آنها ارتباط برقرار کند و خواستههای آنها را به مدیران شهری اطلاع دهد. مدیریت این بخش به عهده آقای رحمان میرزائیان است که دبیر نمایشگاه الهسیت در این دوره می باشند. از جمله وظایف این بخش در سازمان فاوا میتوان به هدایت و نظارت بر فعالیتهای شهرداری و کلیه سازمانها و مؤسسات و شرکتهای وابسته به شهرداری در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات،
فراهم آوردن امکانات و زیرساختها برای تشکیل شبکههای اطلاعرسانی و داخلی، بانکهای اطلاعاتی،
سیستمهای اطلاعات جغرافیایی، تولید آمار و اطلاعات و ارائه گزارش توصیفی تحلیلی و ساماندهی نظام گردش آمار و اطلاعات از عملکرد شهرداری و همچنین آموزش، فرهنگسازی و بهکارگیری همه امکانات و ظرفیتها در جهت نیل به هدف شهر الکترونیک و توسعه ICT در مدیریت شهری، افزایش بهبود سیستمها و افزایش بهرهوری، بازارشناسی و بازارسازی برای فعالیتهای درآمدزایی اشاره کرد. با توجه به اهمیت این بخش مصاحبهای را با آقای میرزائیان در مورد فعالیتهایشان در سازمان فاوا و در مورد نحوه برگزاری پنجمین دوره از نمایشگاه الهسیت انجام دادهایم که در ادامه میخوانیم.
اگر امکان دارد تعریف دقیقی از نمایشگاه الهسیت برای ما داشته باشید. آیا این رویداد به نمایشگاه شبیه است یا بیشتر به بستری برای ارتباط با مردم و متخصصان شباهت دارد؟
از دیدگاه من الهسیت یک شهر کوچک الکترونیک است که هر ساله در یک بازه زمانی خاص در شهر مشهد برگزار میشود. این شهر کوچک الکترونیک نمونهای از انواع خدمات الکترونیکی است که در شهرمان قابل ارائه است. قاعدتا این نمایشگاه باید تمامی ویژگیهایی که به یک شهر الکترونیکی واقعی اختصاص دارد را داشته باشد.
این نمایشگاه را چه قدر به آن شهر الکترونیکی واقعی که میگویید، نزدیک میبینید؟
ما تا حد زیادی در ارائه خدمات به شهروندان موفق بودهایم ولی در این راستا که بتوانیم خدمات جزئیتر یا به قولی فرعیات را هم در اختیار شهروندان قرار دهیم، هنوز مشکلات بسیاری داریم. اما امید داریم که این دوره از الهسیت به گونهای باشد که در نهایت بتوانیم لذتی را که از استفاده خدمات الکترونیکی به انسان دست میدهد، در محیط این نمایشگاه به شهروندان نمایش دهیم.
پس شما تمامی داشتههایتان در این نمایشگاه را برای ارائه به مردم آوردهاید؟
ما مخاطبان نمایشگاه الهسیت را چند طیف میدانیم. در یک طیف متخصصان قرار میگیرند که با فناوریهای روزی که در حوزه مدیریت شهری اتفاق افتاده، آشنا میشوند. در طیف دیگر مدیران قرار میگیرند که با این فناوریها ارتباط پیدا میکنند و در نهایت شهروندان در دسته آخر قرار میگیرند که از دو جنبه میتوانند به نمایشگاه سر بزنند. اول این که با فناوریهای روز آشنا شوند و دوم این که به نمایشگاه آمده و با آن دسته از خدمات الکترونیکی که تا به حال در اختیارشان قرار گرفته از نزدیک آشنایی پیدا کنند.
تا چه حد به اهداف خود در برگزاری این نمایشگاه دست پیدا کردهاید؟
اهداف معمولا به صورت بلند مدت و کوتاه مدت تعریف میشوند. هدف بلند مدت ما رسیدن به یک شهر الکترونیک است و ما اگر در هر سال درصدی به اهداف کوتاه مدت خود در راستای اهداف بلند مدت مورد نظرمان دست پیدا کنیم، این موضوع باعث خواهد شد تا ما روند برگزاری نمایشگاه الهسیت را هر ساله ادامه دهیم. در هر سال مجموعههای جدیدی از حوزه دولتی و غیردولتی به مجموعه الهسیت میپیوندند و در حقیقت همین موضوع باعث ایجاد شبکهای قدرتمند از ارائهکنندگان خدمات به شهروندان خواهد شد. این نمایشگاه پتانسیل برگزاری در هر سال را دارد و برگزار شدن آن اتفاق بسیار خوبی در راستای رسیدن به شهر الکترونیک است.
جایگاه مشهد را در میان شهرهای الکترونیک، در کشور چگونه است؟
طبق ارزیابیهایی که توسط مراجع رسمی انجام شده است، در دومین جشنواره ملی فاوا که امسال داشتیم و وزارت فناوری اطلاعات کشور متولی آن بود، سازمان فاوای شهرداری مشهد که به نیابت از شهرداری مشهد در این جشنواره شرکت کرده بود توانست که به رتبه دوم ارائهکنندگان خدمات الکترونیکی به شهروندان در کل کشور دست پیدا کند. البته ما برنامههای خوبی داریم که امیدواریم به رتبه برتر کشور تبدیل شویم.
دبیرخانه الهسیت چه نهادی است؟
دبیرخانه الهسیت، در حقیقت معرف شهر الکترونیک به مردم است و این کار را در طول سال انجام خواهد داد. یعنی این گونه نیست که فعالیتهایش در حد نمایشگاه الهسیت باشد. ما برای این کار ابزارهای مختلفی از جمله برگزاری سمینارها، کلاسهای آموزشی و جشنوارههای مختلف داریم.
برنامههای ویژه شما برای الهسیت امسال چیست؟
ما یک سری برنامههای اجرایی ویژه در نمایشگاه امسال داریم. از جمله آنها میتوان به برگزاری مسابقات ''ربوسیت'' اشاره کرد. همچنین جشنهای شبانه ویژهای داریم که از مردم دعوت میکنیم در این جشنها شرکت کنند. از بین آنها میتوان به جشن وبلاگنویسی، جشن پورتال مشهد و جشن ekids و جشن اختتامیه نمایشگاه اشاره کرد که بعد از مراسم اختتامیه برگزار میشود. همچنین ما سمینارها و کارگاههای ویژهای داریم که همه دارای گواهینامههای معتبری هستند که به شرکتکنندگان ارائه خواهد شد.
مجله علمی بایت