محققان دانشگاهی استانداردهای جدیدی را در حوزه ارتباطات وضع کرده و رادیویی در ابعاد کوچکتر از یک مورچه طراحی کردهاند که به باتری هم نیاز ندارد.
به گزارش پایگاه خبری گرگان کامپیوتر از فارس به نقل از دیجیتال ترندز، این رادیو که توسط پژوهشگران دو دانشگاه استنفورد و برکلی کالیفرنیا ساخته شده برای تبادل دیتا در وب و برقراری ارتباط با دیگر ابزار قابل استفاده است.
برای مشاهده بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید
رادیوی مذکور بر روی یک قطعه کوچک سیلیکونی سوار شده که ابعادی چند میلیمتری دارد و برای تامین انرژی خود از میدانهای رادیویی اطراف خود بهره میگیرد.
فناوری به کار گرفته شده در این رادیو به گونهای است که میتوان با نصب آن بر روی لوازم خانگی و برقی این وسایل را به سادگی به یکدیگر و همین طور به اینترنت متصل نمود و مفهوم اینترنت اشیا را عملی کرد. مهمترین مزیت این رادیو سبکی فوقالعاده و هزینه تمام شده پایین آن است.
تلاش برای طراحی تراشه به کار گرفته شده در این رادیو از سال ۲۰۱۱ آغاز شد. مغز متفکر این طرح امین اربابیان استاد ایرانی دانشکده مهندسی الکترونیک در دانشگاه استنفورد است.
این تراشه که از پایه به شیوهای تازه طراحی شده، هم کوچک و هم کم مصرف است و با نصب آن بر روی وسایل مختلف، اتصال بیسیم همه اشیا به هم و همین طور به وب و کنترل آنها از راه دور تسهیل میشود.
دکتر اربابیان که توانمندیهای این تراشه را به تازگی در نمایشگاهی در هاوایی به نمایش گذاشته میگوید به عنوان مثال میتوان آن را برای کنترل لامپ های روشنایی از راه دور از طریق اینترنت به کار گرفت. این کار از نظر اقتصادی هم مقرون به صرفه خواهد بود.
رادیوهای مجهز به این تراشه بر روی باندهای فرکانسی ۲۴ و ۶۰۰ گیگاهرتز عمل میکند و یک شرکت فرانسوی نیز اخیرا با استفاده از ۱۰۰ رادیوی مجهز به تراشه یاد شده کارآیی ارتباطی آن را بررسی نموده است.