پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

ترفندهای روز.خبرهای ازدنیای تکنولوژی.خبرهایی از دنیای گیمرها.رفع مشکلات شمادرکامپیوتر
پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

ترفندهای روز.خبرهای ازدنیای تکنولوژی.خبرهایی از دنیای گیمرها.رفع مشکلات شمادرکامپیوتر

پیامک «دلار» فیلتر می‌شود

طی روز‌های اخیر بازار ارز کشور به دلایل مختلف دچار نوسان شد. هرچند این نوسانات گریبانگیر دیگر ارز‌ها نیز شده اما تغییرات قیمتی دلار در مقایسه با سایر ارزها بیشتر بود. این نابسامانی بازار ارز، حساسیت‌های خاصی را در افکار عمومی و نهادهایی مانند مجلس به همراه داشته است.
فیلتر شدن برخی سایت‌ها به دلایل مختلف موضوعی است که هرازچندگاهی مورد توجه رسانه‌ها قرار می‌گیرد، 

برای مشاهده ادامه خبر به ادامه مطلب مراجعه کنید

اما اخیرا بحث فیلتر یا سانسور شدن برخی پیامک‌ها نیز مطرح و عنوان شده که در مواقعی خاص و با توجه به شرایط، اجازه ارسال برخی پیامک‌ها که حاوی کلماتی خاص باشند به مشترک داده نمی‌شود. نوشتن کلمه «دلار» به زبان فارسی هر چند برای فرستنده پیام پیغام ارسال شد را به همراه داشته و هزینه آن نیز منظور می‌شود اما طی روزهای گذشته پیامک‌هایی که حاوی این کلمه باشند به دست مشترکان نمی‌رسد.این مساله هم برای مشترکان همراه اول و هم برای مشترکان ایرانسل روی داده است.

در این راستا مسوولان اپراتور دوم تلفن همراه نسبت به این مساله پاسخگو نبودند. همچنین مسوولان شرکت ارتباطات سیار _‌ همراه اول _ نیز ابتدا با رد این مساله بیان کردند که هیچ‌گونه فیلترینگی در شبکه پیامک این اپراتور وجود نداشته و هرگز این فیلتر را برای عدم ارسال برخی پیامک‌ها استفاده نکرده‌اند. این مساله به دنبال نوسانات بازار ارز و حساسیت‌های به وجودآمده در این بازار پیش آمده است.


پیشتر نیز عنوان شده بود پیام‌هایی که حاوی واژه‌هایی مانند «نماینده‌ مجلس»، «استانداری» یا «تاریخ» و برخی واژه‌های دیگر هستند از حساسیت برخوردار بوده و شبکه تلفن همراه مانع از ارسال آنها می‌شود. اما دو روز گذشته مطرح شده بود که پیامک‌های حاوی کلمه «دلار» با وجود ارسال و تایید رسیدن به مقصد اما هرگز به دست مشترک دیگر نمی‌رسد. مسوولان وزارت ارتباطات پیش از این بیان کرده بودند که بخشی از اشکالات مربوط به گوشی است، چرا که برخی گوشی‌ها پیامک فارسی را منتقل نمی‌کنند یا ناقص منتقل می‌کنند، همچنین برخی گوشی‌ها به دلیل وجود ویروس در سیستم ارسال پیامک نقص دارند، برای پیامک‌های تکراری نیز کتبا اعلام کرده‌ایم که هزینه آنها یک‌بار محسوب می‌شود.


نرم‌افزاری برای فیلتر کردن پیامکهرچند مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دلایل فنی یا غیرفنی را مبنی بر عدم ارسال برخی پیامک‌ها مطرح می‌کنند اما ممکن است علت ارسال نشدن برخی از پیامک‌ها وجود چنین کلماتی باشد که هیچ اطلاع‌رسانی در این‌باره از سوی مراجع تصمیم‌گیری انجام نشده و به نظر می‌رسد ارایه توضیح در این‌باره خالی از لطف نباشد. نکته قابل توجه این است که در حال حاضر در بازار نیز نرم‌افزارهایی موجود بوده که می‌توان با نصب آن، پیامک‌ها و تماس‌های ناخواسته را رد کرد. این‌گونه نرم‌افزارها از کارآیی‌های متفاوتی برای سیستم تلفن همراه برخوردار هستند از جمله اینکه با نصب این نرم‌افزار در یک مرکز ارسال پیامک می‌توان از ارسال یک پیام جلوگیری کرد.

نرم‌افزار Melon Call & SMS Filter، نرم‌افزاری مفید برای فیلتـــر کردن پیامک‌ها و تماس‌هاست که با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید یک فهرست سیاه ایجاد و آن را مدیریت کنید. همچنین می‌توانید تماس‌ها را فیلتر کرده و به‌جای جواب دادن به صورت خودکار و تنظیم‌شده به شماره مورد نظر اس‌ام‌اس بفرستید. این نرم‌افزار را می‌توان به راحتی از طریق اینترنت دانلود کرد.


به گزارش قانون در عین حال شرکت‌هایی که وظیفه ارسال پیامک‌های انبوه را دارند، نسبت به این‌گونه موارد ابزار نارضایتی می‌کنند. مدیر یکی از این شرکت‌ها می‌گوید: «مدت‌هاست که این مشکل را داریم. در ابتدا فقط چند کلمه معدود وجود داشت که در صورتی که در متن پیامک بودند، ارسال آن با اختلال مواجه می‌شد. اما حالا تعداد این کلمات بیشتر شده است.» سایت قانون به نقل از مدیر یکی دیگر از شرکت‌های ارسال پیامک انبوه با تایید موضوع فیلتر شدن پیامک‌های حاوی برخی کلمه‌ها می‌گوید: «اپراتورها به صورت رسمی به ما چیزی ابلاغ نمی‌کند که بدانیم چه کلماتی را نباید در متن پیامک استفاده کنیم. بلکه باید با آزمون و خطا خودمان این کلمات را شناسایی کنیم.»
 

تنها یک مصوبه برای فیلتر کردن پیامکنکته قابل توجه در ارسال برخی از این دست پیامک‌ها به محض ارسال، تاییدیه دریافت پیامک توسط گوشی‌های هدف را دریافت می‌کنند و به همین دلیل همراه اول هزینه آن را از آنها دریافت می‌کند اما واقعیت این است که پیامک ارسال نشده است. شرکت‌های فعال در این زمینه اعتقاد دارند این موضوع تنها یک اقدام سلیقه‌ای از طرف اپراتورهاست.


در این راستا مسوولان شرکت مخابرات ایران در ابتدا با رد این قضیه بیان کردند که این ممکن است مشکلی فنی باشد اما با پیگیری‌های صورت‌گرفته آنها اعلام کردند ممکن است قطع پیامک‌ها با هماهنگی نهادهای دیگر صورت گرفته باشد. علی‌اکبر اولیا نماینده مجلس نیز در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد در ارسال پیامک نقص وجود دارد، نمی‌خواهم نام آن را سانسور بگذارم اما بعضا برخی کلمات که در پیامک وجود دارد باعث می‌شود آن پیامک ارسال نشود. به گفته او برای نمونه اگر کلمه «جلسه» در پیامک وجود داشته باشد آن پیامک ارسال نمی‌شود. من این موضوع را با وزیر ارتباطات مطرح کردم و وزیر اعلام کرده که موضوع دست ما نیست. با این وجود شورای‌عالی انقلاب فرهنگی ایران با تصویب مصوبه‌ای اعلام کرده بود که پیام‌های چندرسانه‌ای «MMS» غیراخلاقی تلفن همراه فیلتر خواهند شد. کاربران تلفن همراه با استفاده از پیام‌های چندرسانه‌ای قادرند فایل‌های صوتی و تصویری را برای کاربران دیگر ارسال کنند. بر اساس این مصوبه وزارت ارتباطات و فناوری با خرید تجهیزات لازم از سوءاستفاده احتمالی و اعمال غیراخلاقی از سرویس MMS جلوگیری خواهد کرد. این تنها مصوبه قانونی برای فیلتر کردن پیامک‌هاست. با این حال مسوولان اپراتورهای تلفن همراه حاضر به پاسخگویی و اظهار‌نظر شفاف در این زمینه نشدند. به گفته آنها اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد آنها هیچ‌گونه دخالت و مسوولیتی در آن ندارند. بنا بر اظهارات مسوولان این اپراتورها آنها نمی‌توانند در این موضوع اظهار‌نظر کنند.

یکی از مسوولان روابط عمومی هم در جواب خبرنگار ما با اشاره به اینکه این موضوع پیش از این نیز مطرح شده است اطلاعات مشخصی ارایه نکرد. دفتر معاونت فنی و مهندسی شرکت ارتباطات سیار هم از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی کرد و در پاسخی مشابه هرگونه دخالت یا مسوولیت این معاونت در این موضوع را رد کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد