پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

ترفندهای روز.خبرهای ازدنیای تکنولوژی.خبرهایی از دنیای گیمرها.رفع مشکلات شمادرکامپیوتر
پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

ترفندهای روز.خبرهای ازدنیای تکنولوژی.خبرهایی از دنیای گیمرها.رفع مشکلات شمادرکامپیوتر

مصاحبه با یوجین کسپرسکی (بلای جان ویروس‌ها)

امنیت در جهان امروز که بیشتر بخش‌های آن بر پایه رایانه و اینتـرنت و دیگر ابزارهای دیجیتالی استوار است، از اهمیـت بسیار بالایی برخوردار است. یکی از شرکت‌هایی که در چند سال اخیر توانسته به واسطه عملکرد موفقی که داشتـه است، محبوبیت زیادی را در میان کاربران دیجیتالی کسب کند، شرکت بزرگ و معتبر کسپرسکی است که در زمینه امنیت و تولید محصولاتی مانند آنتی‌ویـروس فعالیت دارد. بنیان‌گذار این شرکت آقای یوجین کسپرسکی است. 

برای مشاهده ادامه خبر به ادامه مطلب مراجعه کنید



او در رشته ریاضیات و رمزنگاری درس خوانده است و در حال حاضر او به عنوان یکی از برترین کارآفرینان IT و از حرفه‌ای‌ترین کارشناسان امنیت در جهان شناخته می‌شود.

مجله آلمانی اشپیگـل به تازگی مصاحبه‌ای را با یوجین کسپرسکی در مورد موضوعاتی چون حمله‌های سایبری اخیر به شرکت‌های چند ملیتی در جهان انجام داده است و در این رابطه سوالاتی را عنوان کرده است که آقای کسپرسکی نقطه نظرهای خود را اعلام کرده است.

آقای کسپرسکی اعتقاد دارد که خشونت در فضای اینترنت در حال گسترش است و بهتر است که به طریقی جلوی آن گرفته شود تا جوانان و نوجوانانی که امروزه بیشتر ساعات خود را در طول شبانه‌روز در جهان مجازی می‌گذرانند به خاطر مسائلی چون نبود امنیت یا وجود خشونت، ضرر نکنند. در ادامه این مصاحبه را با هم می‌خوانیم.

یادتان می‌آید که آخرین بار کی هک شدید؟ آیا اصلا این اتفاق تاکنون برای شما افتاده است؟

بله به تازگی دو بار رایانه من به ویروس آلوده شده است. دفعه اول زمانی بود که در یک کنفرانس، فلش یکی از دوستانم را به سیستمم زدم که آنتی‌ویروس شرکت‌مان توانست مشکلم را حل کند و بار دوم هم زمانی بود که به وب‌سایت آلوده یک هتل قبرسی وارد شدم و فهمیدم که بدافزاری روی سیستمم جا خوش کرده است.

آیا هنوز هم پیش می‌آید زمانی که از فناوری به کار گرفته شده در ساختار یک ویروس هیجان زده شوید؟

به نظر من هر چه که یک ویروس دارای ساختار پیچیده‌تری باشد، شکستن الگوریتم آن هم لذت بیشتری به همراه خواهد داشت. من در زمانی که الگوریتم یک ویروس را می‌شکنم هم بسیار خوشحال می‌شوم و هم سرشار از حس احترام نسبت به نویسنده ویروس که باعث می‌شود خلاقیتش را تحسین کنم اما به هر حال مواردی هم وجود دارد که این احساس ذوق زدگی و احترام به حس تاسف تبدیل می‌شود زیرا نوشتن ویروس یک جرم است و من به هیچ عنوان در هیچ زمانی با هکرها کار نخواهم کرد.

در چند سال اخیر که به نوعی جنگ سایبری در میان ملل مختلف شدت بیشتری گرفته است، شرکت شما موفق ظاهر شده است. در این زمینه چه نظری دارید؟

به نظر من در این جنگ هیچ برنده‌ای وجود ندارد و تنها کاری که از دست ما بر می‌آید این است که بر این امر نظارت کنیم تا اوضاع از کنترل خارج نشود. تنها در یک صورت می‌توان جلوی جنگ سایبری را گرفت و آن هم این است که یا جلوی مردم را بگیریم و یا جلوی رایانه‌ها را که این امر هم غیر ممکن می‌باشد.

کمی در مورد کسپرسکی لب توضیح دهید.

ما در حال حاضر بیش از 2000 کارمند داریم و شاید بتوان گفت که در مقایسه با دیگر شرکت‌ها مانند مکافی یا سیمانتک که سال‌هاست در این زمینه فعالیت دارند، شرکت کوچکی به حساب آمده و هنوز در ابتدای راه هستیم. البته کارشناسان ما به شدت مشغول کار هستند و باید بگویم که من معتقدم بهترین برنامه‌نویسان جهان در مسکو قرار دارند و بودن شرکت ما در روسیه یک مزیت بزرگ برایمان به حساب می‌آید. خوشبختانه دانشگاه‌های مسکو در این شاخه پیشرفت چشم‌گیری داشته‌اند و از نظر فنی به شکلی متمایز از دیگر شرکت‌ها عمل می‌کنیم و در نوشتن نرم‌افزارهای حرفه‌ای و تخصصی کاملا تبحر داریم.

محصولات شما در کدام کشورها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

ما در آلمان رتبه اول را کسب کرده‌ایم و در آمریکا هم رشد بسیار سریعی را داشته‌ایم و مشتری‌های ما در سراسر جهان در حال افزایش هستند.

بیشتر ویروس‌ها، از کدام مناطق می‌آیند؟

متاسفانه ویروس‌ها کارت شناسایی ندارند و ما تنها در بعضی از موارد می‌توانیم زبان فرد ویروس‌نویس را از نحوه ارتباط با ویروسش و دستوراتی که به آن می‌دهد، تشخیص دهیم. برای همین نمی‌توان دقیقا شناسایی کرد که ویروس‌ها بیشتر در چه مناطقی طراحی می‌شوند.

چرا اخیرا، هکرها به شرکت‌های معتبری مانند گوگل یا سونی حمله ور شده‌اند؟

هکرها به شکستن سیستم‌های امنیتی مستحکم علاقه بسیاری دارند و بیشتر از آن به دستیابی به اطلاعات محرمانه شرکت‌های بزرگ و معتبر علاقه‌مندند. با این حساب جای تعجب وجود ندارد که چرا هکرها به گوگل زیاد حمله می‌کنند. البته این ماجرا بیشتر به صنعت جاسوسی خصوصی در جهان باز می‌گردد که بسیاری از کشورها هم در آن دخیل هستند.

مجله بایت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد