پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

ترفندهای روز.خبرهای ازدنیای تکنولوژی.خبرهایی از دنیای گیمرها.رفع مشکلات شمادرکامپیوتر

پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

ترفندهای روز.خبرهای ازدنیای تکنولوژی.خبرهایی از دنیای گیمرها.رفع مشکلات شمادرکامپیوتر

نگاهی به 17 سرویس ذخیره‌سازی آنلاین کلاود (بخش چهارم)

سرویس‌های آنلاین ذخیره‌سازی اطلاعات در چند سال اخیر متنوع‌تر و گسترده‌تر شده‌اند و امکانات مختلفی به آن‌ها افزوده شده است. از نظر تعداد نیز این سرویس‌ها قابل مقایسه با گذشته نیستند و از تعداد انگشت‌شمار به ده‌ها سرویس در سال 2013 رسیده‌اند؛ به طوری که کاربران در انتخاب و استفاده از آن‌ها دچار سردرگمی خواهند شد. بهتر است قبل از این‌که حجم زیادی از اطلاعات خودتان را به روی این سرویس‌ها منتقل کنید و بعد پشیمان شوید،

برای مشاهده ادامه خبر به ادامه مطلب مراجعه کنید

درباره آن‌ها اطلاعاتی کسب کرده و به طور آزاد دست به یک انتخاب بزنید تا بهترین سرویس مورد نیاز خودتان را بیابید. در این مقاله نگاهی به 17 سرویس ذخیره‌سازی آنلاین کلاود خواهیم داشت و این فرصت را فراهم می‌کنیم تا ضمن معرفی این سرویس‌ها، بهترین آن‌ها را نیز به شما پیشنهاد دهیم.


برای ساده‌ترشدن روال انتخاب و مقایسه سرویس‌های ذخیره‌سازی آنلاین ویژگی‌های مشخصی مانند عکس، موزیک، اشتراک فایل، همگام‌سازی، پشتیبان‌گیری، فایل‌های بزرگ و تعامل (Collaboration) را برای هر سرویس بررسی و مقایسه خواهیم کرد. در این صورت یک کاربر به راحتی می‌تواند براساس ویژگی‌هایی که مد نظرش است یک یا دو سرویس را انتخاب کند. برخی اوقات یک سرویس به تنهایی نمی‌تواند تمامی انتظارات شما را برآورده کند یا ممکن است فقط در یک ویژگی مانند موزیک برای شما مفید باشد و ناچار باشید برای همگام‌سازی فایل‌ها در میان چند کامپیوتر یک سرویس دیگر را انتخاب کنید. بنابراین شما باید با مطالعه این سرویس‌ها و کمی تجربه کار با آن‌ها یک نقشه کامل برای خود طرح‌ریزی کنید، تا تمامی درخواست‌های شما از این سرویس‌ها عملی شود و به بهترین شکل بتوانید از سرویس‌های کلاود استفاده کنید.
همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که ملاک انتخاب یک سرویس ذخیره‌سازی خوب فقط ویژگی‌ها آن یا همگام‌سازی و سازگاری با دستگاه‌ها و فایل‌های مختلف نیست و فاکتورهای دیگری مانند سرعت اینترنت در محل زندگی شما، هزینه اشتراک ماهیانه و سالیانه، ظرفیتی که در اختیار شما قرار می‌گیرد و موارد دیگر دخیل هستند. در این مقاله هزینه‌ها برحسب دلار یا پوند انگلیس ذکر شده است که باید خودتان به پول رایج کشورتان تبدیل کنید و بعد ببینید آیا به صرفه هست یا خیر! برخی از سرویس‌های آنلاین ذخیره‌سازی یک حجم مشخصی در حدود چند گیگابایت را به‌طور رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند؛ ولی در برخی دیگر از سرویس‌ها می‌توانید با معرفی دوستان و آشنایان خود حجم‌های اضافه‌تری داشته باشید. حتی در برخی سرویس‌های رایگان برای ارسال فایل‌ها مدت زمان محدودی در اختیار دارید و بعد از اتمام این مدت‌زمان فایل‌های شما پاک خواهند شد. برای فرار از این محدودیت روی برخی از سرویس‌ها، مانند CrashPlan، یک نسخه پشتیبان از اطلاعات و فایل‌ها را روی کامپیوتر یکی از اعضای آن سرویس که دوست یا فامیل شما است، کپی کنید و به این صورت از پاک شدن آن‌ها روی کل سرویس جلوگیری کنید. در این صورت هزینه زیادی برای نگهداری این فایل‌ها روی سرویس‌ آنلاین ذخیره‌سازی متقبل نخواهید شد.
این نکته را نیز باید در نظر گرفت که هزینه‌ ماهیانه یا سالیانه‌ای که برای اشتراک این سرویس‌ها پرداخت می‌کنید، فقط بابت دریافت حجم اضافی نیست، بلکه اطمینان از پاک‌نشدن و از بین‌رفتن اطلاعات در کنار محرمانگی آن‌ها است. همچنین خیالتان بابت نگهداری اطلاعات روی هارددیسک‌ها یا دستگاه‌های ذخیره‌سازی قدیمی راحت می‌شود و هیچ خرابی اطلاعاتی شما را تهدید نمی‌کند. به علاوه شما درگیر پشت صحنه نگهداری این اطلاعات نمی‌شوید و هیچ دخالتی در محافظت از اطلاعات ندارید. بنابراین باید تمامی این فاکتورها و ویژگی‌ها را در زمان انتخاب یک سرویس لحاظ کنید و از  تجربه خودتان در استفاده از چند سرویس مختلف نهایت بهره را ببرید. به هر حال این سرویس متعلق به خودتان است و سود و زیان آن به شما برمی‌گردد.


 

سرویس‌های پشتیبان‌گیری از کامپیوتر
اطلاعات یکی از ارزشمندترین دارایی‌های شما هستند که به هر دلیلی مانند خراب‌شدن یک دیسک DVD، خراب‌شدن هارددیسک، آتش‌سوزی، زلزله، سرقت نوت‌بوک، گم‌کردن حافظه فلش و غیره از دست می‌روند. سرویس‌های کلاود نمی‌توانند خسارت‌های ناشی از این اتفاقات را جبران کنند؛ اما می‌توانند خیال شما را برای دسترسی دوباره به اطلاعات بسیار مهم و حیاتی راحت کنند.

 

با حساب کاربری رایگان این سرویس می‌توانید ۲ گیگابایت اطلاعات (برابر با 300 عکس) را ذخیره کنید. با پرداخت فقط 5 پوند ماهیانه برای یک کامپیوتر می‌توانید این حجم را به 50 گیگابایت افزایش دهید. خرید حجمی برابر 125 گیگابایت هزینه‌ای معادل 8 پوند در ماه برای یک کامپیوتر دارد. نکته گفتنی دیگر این‌که کامپیوتری که می‌خواهید از روی آن پشتیبان‌گیری کنید، باید مبتنی بر سیستم‌عامل مک یا ویندوز باشد و سرویس Mozy از سیستم‌عامل لینوکس پشتیبانی نمی‌کند. نرم‌افزار دسکتاپ Mozy ساده است و این نرم‌افزار می‌تواند از اطلاعات ذخیره‌شده روی کامپیوتر برحسب نوع فایل (ویدیو، عکس یا فرمت‌های دیگر) یا برحسب پارتیشن‌ها و البته برحسب انتخاب فایل‌ها و پوشه‌ها پشتیبان‌گیری‌ کند. متاسفانه در این سرویس هیچ‌گونه قابلیت پشتیبان‌گیری یا سیستم‌عاملی ندارید و یکی دیگر از معایب Mozy پشتیبان‌گری آنلاین است؛ یعنی کل فرآیند انتقال اطلاعات باید به صورت آنلاین صورت گیرد. کاربران رایگان این سرویس نیز مواظب باشند که اطلاعات آن‌ها پس از 30 روز پاک خواهند شد. 

از میان ۳ سرویس پشتیبان‌گیری آنلاینی که بررسی کردیم، حساب کاربری رایگان سرویس CrashPlan بهتر بود.  ۲ گیگابایت فضا روی سرویس Mozy برای هر کاربری کم است. این سرویس به صورت رایگان به شما اجازه می‌دهد که از روی دستگاه‌های ذخیره‌سازی محلی مانند NAS نیز پشتیبان‌گیری کنید یا از چندین دستگاه برای پشتیبان‌گیری استفاده کنید. همچنین می‌توانید در این سرویس به دنبال دوستان یا فامیل خود بگردید و از فضای آن‌ها استفاده کنید. مزیت دیگر این سرویس پشتیبانی از غالب سیستم‌عامل‌ها و فرمت فایلی موجود مانند لینوکس، ویندوز، مک و سولاریس است. با پرداخت 25 دلار (15 پوند) می‌توانید تا 10 گیگابایت فضا برای پشتیبان‌گیری داشته باشید. برای در اختیار داشتن یک فضای نامحدود باید 50 دلار (31 پوند) پرداخت کرد. روی این سرویس می‌توان برخی قابلیت‌های کنترلی روی نسخه‌های پشتیبان مانند چک‌کردن‌های یک دقیقه‌ای تا یک روزه برای فایل‌های جدید روی دسکتاپ و پشتیبان‌گیری خودکار از آن‌ها روی سرورهای CrashPlan یا نحوه پاک‌کردن نسخه‌های مختلف پشتیبان را استفاده کرد. کاربران حرفه‌ای در نرم‌افزار دسکتاپ این سرویس می‌توانند تنظیمات دیگری را مانند کنترل پهنای‌باند اینترنت در شرایط مختلف یا کنترل کلاک پردازنده کامپیوتر هنگام بار کاری زیاد یا استند‌بای بیابند.

ساختن یک ایمیج (Image) از کل سیستم شامل سیستم‌عامل و برنامه‌های نصب‌شده روی آن، اطلاعات روی پارتیشن‌ها و هر چیزی که روی هارددیسک کامپیوتر است کار بسیار ضروری است که شما را در برابر هر تهدیدی مصون می‌کند. سرویس Carbonite می‌تواند این ایمیج را از سیستم تهیه کند، به شرط این‌که 99 دلار (۶۰ پوند) برای یک سال پرداخت و سرویس HomePlus را خریداری کنید. سرویس گران‌تر HomePrimier نام دارد که 149 دلار (۹۰پوند) برای یک سال آن هزینه خواهد داشت و امکان ایمیج‌گیری از هارددیسک‌های خارجی را نیز فراهم می‌کند. سرویس آخری گزینه‌ها و تنظیمات زیادی در اختیار کاربر قرار می‌دهد و می‌توان از روی هر چیزی یک نسخه پشتیبان تهیه کرد. توصیه می‌کنیم وقتی یک ایمیج از کل سیستم گرفتید، نرم‌افزار Carbonite را در وضعیت آفلاین قرار دهید. این نرم‌افزار به خوبی با ویندوز سازگاری دارد. برای مثال می‌توانید با کلیک راست روی هر فایل یا پوشه‌ای خیلی سریع از آن پشتیبان‌گیری کنید. مزیت دیگر آن امکان برنامه‌ریزی نرم‌افزار برای استفاده در ساعت‌های خلوت پهنای‌باند یا آموزش از راه دور است. در تمامی سرویس‌های Carbonite فضای نامحدودی در اختیار دارید؛ یعنی درحقیقت شما یک هارددیسک نامحدود در آن سوی اینترنت دارید که می‌توانید از هر چیزی روی آن پشتیبان‌گیری کنید.

بخش اول مقاله

بخش دوم مقاله

بخش سوم مقاله


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد