پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

ترفندهای روز.خبرهای ازدنیای تکنولوژی.خبرهایی از دنیای گیمرها.رفع مشکلات شمادرکامپیوتر

پایگاه خبری فناوری اطلاعات(Id: پیشگامان کامپیوتر)

ترفندهای روز.خبرهای ازدنیای تکنولوژی.خبرهایی از دنیای گیمرها.رفع مشکلات شمادرکامپیوتر

نگاهی به 17 سرویس ذخیره‌سازی آنلاین کلاود (بخش پایانی)

سرویس‌های آنلاین ذخیره‌سازی اطلاعات در چند سال اخیر متنوع‌تر و گسترده‌تر شده‌اند و امکانات مختلفی به آن‌ها افزوده شده است. از نظر تعداد نیز این سرویس‌ها قابل مقایسه با گذشته نیستند و از تعداد انگشت‌شمار به ده‌ها سرویس در سال 2013 رسیده‌اند؛ به طوری که کاربران در انتخاب و استفاده از آن‌ها دچار سردرگمی خواهند شد.بهتر است قبل از این‌که حجم زیادی از اطلاعات خودتان را به روی این سرویس‌ها منتقل کنید و بعد پشیمان شوید،

  درباره آن‌ها اطلاعاتی کسب کرده و به طور آزاد دست به یک انتخاب بزنید تا بهترین سرویس مورد نیاز خودتان را بیابید. در این مقاله نگاهی به 17 سرویس ذخیره‌سازی آنلاین کلاود خواهیم داشت و این فرصت را فراهم می‌کنیم تا ضمن معرفی این سرویس‌ها، بهترین آن‌ها را نیز به شما پیشنهاد دهیم.

برای ساده‌ترشدن روال انتخاب و مقایسه سرویس‌های ذخیره‌سازی آنلاین ویژگی‌های مشخصی مانند عکس، موزیک، اشتراک فایل، همگام‌سازی، پشتیبان‌گیری، فایل‌های بزرگ و تعامل (Collaboration) را برای هر سرویس بررسی و مقایسه خواهیم کرد. در این صورت یک کاربر به راحتی می‌تواند براساس ویژگی‌هایی که مد نظرش است یک یا دو سرویس را انتخاب کند. برخی اوقات یک سرویس به تنهایی نمی‌تواند تمامی انتظارات شما را برآورده کند یا ممکن است فقط در یک ویژگی مانند موزیک برای شما مفید باشد و ناچار باشید برای همگام‌سازی فایل‌ها در میان چند کامپیوتر یک سرویس دیگر را انتخاب کنید. بنابراین شما باید با مطالعه این سرویس‌ها و کمی تجربه کار با آن‌ها یک نقشه کامل برای خود طرح‌ریزی کنید، تا تمامی درخواست‌های شما از این سرویس‌ها عملی شود و به بهترین شکل بتوانید از سرویس‌های کلاود استفاده کنید.


همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که ملاک انتخاب یک سرویس ذخیره‌سازی خوب فقط ویژگی‌ها آن یا همگام‌سازی و سازگاری با دستگاه‌ها و فایل‌های مختلف نیست و فاکتورهای دیگری مانند سرعت اینترنت در محل زندگی شما، هزینه اشتراک ماهیانه و سالیانه، ظرفیتی که در اختیار شما قرار می‌گیرد و موارد دیگر دخیل هستند. در این مقاله هزینه‌ها برحسب دلار یا پوند انگلیس ذکر شده است که باید خودتان به پول رایج کشورتان تبدیل کنید و بعد ببینید آیا به صرفه هست یا خیر! برخی از سرویس‌های آنلاین ذخیره‌سازی یک حجم مشخصی در حدود چند گیگابایت را به‌طور رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند؛ ولی در برخی دیگر از سرویس‌ها می‌توانید با معرفی دوستان و آشنایان خود حجم‌های اضافه‌تری داشته باشید. حتی در برخی سرویس‌های رایگان برای ارسال فایل‌ها مدت زمان محدودی در اختیار دارید و بعد از اتمام این مدت‌زمان فایل‌های شما پاک خواهند شد. برای فرار از این محدودیت روی برخی از سرویس‌ها، مانند CrashPlan، یک نسخه پشتیبان از اطلاعات و فایل‌ها را روی کامپیوتر یکی از اعضای آن سرویس که دوست یا فامیل شما است، کپی کنید و به این صورت از پاک شدن آن‌ها روی کل سرویس جلوگیری کنید. در این صورت هزینه زیادی برای نگهداری این فایل‌ها روی سرویس‌ آنلاین ذخیره‌سازی متقبل نخواهید شد.


این نکته را نیز باید در نظر گرفت که هزینه‌ ماهیانه یا سالیانه‌ای که برای اشتراک این سرویس‌ها پرداخت می‌کنید، فقط بابت دریافت حجم اضافی نیست، بلکه اطمینان از پاک‌نشدن و از بین‌رفتن اطلاعات در کنار محرمانگی آن‌ها است. همچنین خیالتان بابت نگهداری اطلاعات روی هارددیسک‌ها یا دستگاه‌های ذخیره‌سازی قدیمی راحت می‌شود و هیچ خرابی اطلاعاتی شما را تهدید نمی‌کند. به علاوه شما درگیر پشت صحنه نگهداری این اطلاعات نمی‌شوید و هیچ دخالتی در محافظت از اطلاعات ندارید. بنابراین باید تمامی این فاکتورها و ویژگی‌ها را در زمان انتخاب یک سرویس لحاظ کنید و از  تجربه خودتان در استفاده از چند سرویس مختلف نهایت بهره را ببرید. به هر حال این سرویس متعلق به خودتان است و سود و زیان آن به شما برمی‌گردد.

 

سرویس‌های ذخیره‌سازی و استریم
سرویس‌های آنلاین موزیک نه تنها باعث پس‌زدن آلبوم‌های موسیقی روی هارددیسک‌ها شده‌اند، بلکه این امکان را فراهم کرده‌اند که با اتصالی به اینترنت از روی هر دستگاهی در هر زمان و مکانی بتوانید موزیک دلخواه خود را گوش کنید. در ادامه سه سرویس معروف در این زمینه را معرفی می‌کنیم که می‌توانند با کامپیوترهای دسکتاپ و مک کار کنند؛ ولی این سرویس‌ها با دستگا‌ه‌های موبایل کمی مشکل دارند و نصف و نیمه از این سیستم‌عامل‌ها  پشتیبانی می‌کنند.

 

این سرویس بخشی از سرویس Google Play است و اجازه می‌دهد20 هزار آهنگ را با حجم فایلی 250مگابایت برای هر آهنگ روی آن ذخیره و گوش کنید. به طبع آهنگ‌هایی که از خود گوگل خریداری شود، در این تعداد محاسبه نمی‌شود؛ ولی گوگل در حال حاضر امکان خرید فضای اضافی بیشتر را نمی‌دهد. اگر روی کامپیوترهای دسکتاپ می‌توانید یک سی‌دی را به فرمت‌های OGG، AAC و FLAC تبدیل کنید، با ابزار Google Play’s Music Manager می‌توانید آهنگ‌ها را به فرمت MP3 با کیفیت 320 کیلو بایت در ثانیه تبدیل کنید.

البته می‌توانید با کیفیت‌های پایین‌تری هم تراک‌ها را ذخیره کنید که برای اتصال‌های اینترنتی کم‌سرعت مناسب‌تر به نظر می‌رسند. این ابزار مدیریتی می‌تواند با سیستم‌عامل‌های لینوکس، مک و ویندوز کار کند؛ ولی با سیستم‌عامل‌های iOS و ویندوزفون کار نمی‌کند که جای تعجبی هم ندارد؛ چون سیستم‌عامل آندروئید متعلق به خودش است و کاربران را به استفاده از این سیستم عامل تشویق می‌کند (شکل 4).


اگر سرویس گوگل پلی روی موبایل فقط از آندروئید پشتیبانی می‌کند، سرویس iCloud به جبران آن فقط روی iOS کار می‌کند. فضای ارائه‌شده روی این سرویس از سوی شرکت اپل کافی است؛ اما کاربران برای همگام‌سازی دستگاه‌های خود با این سرویس و iTunes باید 22 پوند در سال پرداخت کنند. بدون این حق عضویت فقط می‌توانید از روی آی‌تونز موسیقی پخش کنید. این سرویس تمامی تراک‌ها و آهنگ‌ها را با کیفیت 256 کیلو بایت در ثانیه و با فرمت AAC پخش می‌کند و به نوع و کیفیت کدگذاری تراک‌های شما اهمیت نمی‌دهد. شما می‌توانید از کدگذاری فشرده‌تر و سبک‌تری استفاده کنید؛ ولی کیفیت پخش موسیقی به شدت کاهش خواهد یافت که نتیجه آن پشیمانی و برگشت به همان کیفیت استاندارد iCloud است. شرکت اپل به هر حساب کاربری در iCloud  پنج گیگابایت فضا ارائه می‌دهد و برای خرید فضاهای 10، 20 و 50 گیگابایت بیشتر باید به ترتیب 13، 28 و 70 پوند پرداخت کنند.

این سرویس برخلاف دو سرویس قبلی کاربران خود را به سوی هیچ سکوی موبایلی دعوت و تشویق نمی‌کند و از Kindle Fire، آندروئید، iOS، iPhone و iPhone Touch پشتیبانی می‌کند. درباره iPad نیز اگرچه هنوز نسخه رسمی برای آن منتشر نشده است، اما با استفاده از مرورگر تحت وب سافاری بدون فلش‌پلیر می‌توان از این سرویس روی iPad استفاده کرد. مشترکان سایت آمازون می‌توانند 250 آهنگ را به صورت رایگان روی این سرویس ذخیره کنند و با پرداخت 22 پوند این تعداد را به 250 هزار آهنگ برسانند. تنها عیب این سرویس فرمت‌های قابل پشتیبانی فایل‌های صوتی است که به MP3 و AAC محدود می‌شود و امکان کدگذاری و تبدیل فرمت‌ها نیز وجود ندارد.



بخش اول مقاله

بخش دوم مقاله

بخش سوم مقاله


بخش چهارم مقاله

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد